Η εταιρεία Διερευνητική Μάθηση Α.Ε. προσφέρει τα παρακάτω δώρα για τον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικών Διαδικτυακών τόπων.


Πακέτο εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO MINDSTORMS NXT

Με το βασικό πακέτο εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO MINDSTORMS NXT δεν έχει σημασία από πού θα ξεκινήσεις να δουλεύεις αλλά ότι θα ξεκινήσεις!!! Μια ομάδα 2-6 μαθητών έχει την δυνατότητα να εξομοιώσει σχεδόν όλους τους σύγχρονους αυτοματισμούς και να προσεγγίσει ικανοποιητικά συστήματα αυτόματου ελέγχου μέσα από ένα δημιουργικό και ευχάριστο μαθησιακό περιβάλλον. Οι δυνατότητες του πακέτου είναι πραγματικά ανεξάντλητες και το μόνο που βάζει όριο στις δυνατότητες αυτές είναι η φαντασία του χρήστη!

Το πακέτο εκπαιδευτικής ρομποτικής περιέχει συνολικά 431 δομικά στοιχεία LEGO και μια πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών με επεξεργαστή 32 bit (ΑRΜ7) η οποία υποστηρίζει:

  • οθόνη LCD
  • ηχείο 8Ω
  • Bluetooth
  • τέσσερις εισόδους και 3 τρεις εξόδους
  • πλήκτρα ελέγχου και θύρα USB για σύνδεση με Η/Υ

Πιο συγκεκριμένα το πακέτο εκπαιδευτικής ρομποτικής περιέχει:

  • 3 βηματικούς κινητήρες με αισθητήρα περιστροφής (ακρίβεια ελέγχου μιας μοίρας)
  • 1 αισθητήρα υπερήχων (αναγνώριση αντικειμένων, μέτρηση αποστάσεων)
  • 1 αισθητήρα ήχου (μέτρηση decibel , dBA )
  • 2 αισθητήρες αφής (με τρεις διακοπτικές λειτουργίες λογικής εξόδου 0 ή 1)
  • 1 αισθητήρα φωτός (διακριτοποίηση της κλίμακας του γκρι σε 1024 τιμές )

Προγραμματίζεται με όλες σχεδόν τις γνωστές γλώσσες προγραμματισμού αν και η LEGO έχει φροντίσει να εκδώσει μία εκπαιδευτική γλώσσα οπτικού προγραμματισμού για το ΝΧΤ (πωλείται ξεχωριστά) σε συνεργασία με την εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού National Instruments (το εκπαιδευτικό λογισμικό που αναπτύχθηκε αποτελεί μια εκπαιδευτική προσαρμογή του LabView και χρησιμοποιούν τον ίδιο compiler -G-) Προτεινόμενες ηλικίες : 8 ετών και άνω.

Αριθμός δομικών στοιχείων: 431
Αριθμός μαθητών που εργάζονται με κάθε πακέτο: έως 6 μαθητές

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ

Το εκπαιδευτικό λογισμικό LEGO MINDSTORMS Education NXT βασίζεται στη χρήση εικονιδίων και είναι μια εκπαιδευτική  έκδοση του επαγγελματικού λογισμικού LabVΙEW του National Instruments, λογισμικό που χρησιμοποιούν παγκοσμίως επιστήμονες και μηχανικοί, προκειμένου να σχεδιάσουν, να ελέγξουν και να δοκιμάσουν προϊόντα και συστήματα. Το λογισμικό έχει μια διαισθητική διεπαφή “σύρε και άφησε” (drag and drop) και ένα γραφικό προγραμματιστικό περιβάλλον, το οποίο καθιστά την εφαρμογή προσιτή για έναν αρχάριο, αλλά και εξίσου δυναμική για έναν εξειδικευμένο χρήστη. Οι παλέτες προγραμματισμού προσφέρουν όλα τα blocks προγραμματισμού που απαιτούνται για να δημιουργηθούν τα προγράμματα. Κάθε block προγραμματισμού περιλαμβάνει τις οδηγίες που το NXT μπορεί να ερμηνεύσει. Ένα πρόγραμμα δημιουργείται με συνδυασμό διαφορετικών blocks.