Εκτύπωση Εκτύπωση 16084 Θεάσεις

Οι εντυπώσεις σας από το 2ο συνέδριο Ημαθίας 2010

Ανακοινώσεις Αφήστε σχόλιο

Επειδή η επιτυχία ή όχι του συνεδρίου προκύπτει κυρίως από τις εντυπώσεις που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες, θα θέλαμε να αφήσετε το σχόλιό σας.

Εμείς ως διοργανωτές έχουμε κάποιες πρώτες σκέψεις. Εσείς τι λέτε;



42 Σχόλια για “Οι εντυπώσεις σας από το 2ο συνέδριο Ημαθίας 2010”

  1. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΚΙΚΑΣ γράφει:

    Η 2η προσπάθεια, ήταν πολύ καλύτερη από την 1η. Πολύ μεγάλη η θεματολογία, κάλυψε με επάρκεια όλουε του τομείς. Οι εκπαιδευτικοί αγκάλιασαν το 2ο Συνέδριο, το οποίο τείνει πλέον να καθιερωθεί στα καλύτερα του κλάδου. Η οργάνωση κυμάνθηκε σε αρλετά καλά επίπεδα.
    Συγχαρητήρια. Το ευχαριστήθηκα!!!

  2. Κατερίνα Γλέζου γράφει:

    Θερμά συγχαρητήρια στην Οργανωτική επιτροπή, σε όλους τους συμμετέχοντες και κυρίως στην ομάδα-“ψυχή” του συνεδρίου Γιάννη Σαλονικίδη, Βαγγέλη Κολτσάκη και Μιλτιάδη Δοδοντσή. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την όμορφη πολυσήμαντη εμπειρία και τη φιλοξενία στην Ημαθία. Ήταν πράγματι ένα γόνιμο και παραγωγικό συνέδριο με άριστη οργάνωση. Η ζωντανή επαφή πρόσωπο με πρόσωπο αναδείχθηκε γι’ άλλη μια φορά ως απαράμιλλης αξίας, πολυδιάστατη και αναντικατάστατη και δεν μπορεί να συγκριθεί με την εικονική επαφή – όσο σημαντική και απαραίτητη κι αν είναι κι αυτή.

  3. Βασίλης Συμεωνίδης γράφει:

    Συγχαρητήρια!

    Όμως: σε μία (1) πόλη. Εκείνη η πανέμορφη Σχολή Αριστοτέλους θα μπορούσε να στεγάσει τους φιλολόγους.

  4. Βαγγέλης γράφει:

    Να λάβουμε υπόψη και τα σχόλια της άτυχης (?) marilia http://webzobbie.blogspot.com/2010/04/blog-post_24.html

  5. Νίκος Αμανατίδης γράφει:

    Συγχαρητήρια παιδιά, η προσπάθειά σας φάνηκε, αλλά δυστυχώς πάσχουμε από υποδομή, κτηριακή τουλαχιστον, θα μπορούσαν να ήταν ίσως λίγο καλύτερες οι συνθήκες. Πάντως η ψυχή όλων ήταν έκδηλη! Έχουμε παθιασμενους συναδέλφους με ενδιαφέρον και δίψα. Αυτό πιστεύω μας κάνει αισιόδοξους για κάτι καλύτερο μελλοντικά. Καλή σας δύναμη και καλή συνέχεια.

  6. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΠΑΝΙΑΡΗΣ γράφει:

    Συγχαρητήρια εργαστήκατε σκληρά και αυτό ήταν φανερό !!!
    Το συνέδριο κατακτά σιγά σιγά την θέση που του αξίζει ως ένα από τα καλύτερα συνέδρια της χώρας.
    Άριστη επίσης η ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε μέσω της ιστοσελίδας όλο αυτό το διάστημα.
    Καλή συνέχεια

  7. Μανώλης Αλισαβάκης γράφει:

    Καλησπέρα. Συγχαρητήρια σε όλους. Η δεύτερη εμπειρία μου – μετά τη Σύρο το 2009 – ήταν ότι ήταν η προσπάθεια αυτή ήταν καλύτερη και πιο επικεντρωμένη. Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν η διάθεση όλων να βοηθήσουν όλους. Σε όποια συζήτηση έβαλα κάποιο θέμα – πρόβλημα, αμέσως υπήρξε ενδιαφέρον από συναδέλφους να βοηθήσουν και να βρουν λύσεις. Αυτό δείχνει ότι τελικά είμαστε πολλοί που αγωνιούμε και ψαχνόμαστε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας και ειλικρινά χάρηκα που γνώρισα πολλούς από εσάς. Στο blog μου (www.alisavakis.gr) έχω ήδη γράψει κάποιες πρώτες εντυπώσεις ( http://alisavakis.gr/?p=903) και θα ακολουθήσουν και άλλες.

  8. Γιώργος Πλεύρης γράφει:

    Θερμά συγχαρητήρια σε όλους. Τα καταφέρατε πολύ καλύτερα σε σχέση με το προηγούμενο. Άψογα.
    ΥΓ Θα μπορούσε ίσως το επόμενο να γίνει σε μία πόλη (ίσως να εναλλάσσεται κάθε φορά)

  9. ΦΩΤΗΣ ΖΥΓΟΥΡΗΣ γράφει:

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΨΟΓΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ . ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥ, ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΧΩΡΟ ΖΥΜΩΣΗΣ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΩΝ . Η ΓΝΩΣΗ ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ .

  10. Νίκος Παύλου γράφει:

    Θερμά συγχαρητήρια!
    Άψογο συνέδριο, που απέδειξε τη μεγάλη αγάπη των εκπαιδευτικών γι’ αυτό που κάνουν. Καταπληκτική διοργάνωση και πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις!

  11. ΨΥΧΟΓΥΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ γράφει:

    Συγχαρητήρια για την όλη διοργάνωση και τη θεματολογία του συνεδρίου καθώς και για την ευκαιρία που μας δόθηκε να γνωρίσουμε δυο όμορφες πόλεις, όπως η Βέροια και η Νάουσα.
    Υ.Σ.την επόμενη φορά οι ειδικότητες όλες να βρίσκονται στον ίδιο χώρο, γιατί τα ζευγάρια εκπαιδευτικών με διαφορετικέες ειδικότητες από μακρινές περιοχές ήταν δύσκολο να μετακινηθούν.

  12. Κωνσταντίνα Παπακώστα γράφει:

    Θερμά συγχαρητήρια οφείλονται στους διοργανωτές του συνεδρίου για τον επαγγελματισμό, τη συνέπεια και την αρτιότητα που επέδειξαν από την πρώτη ανακοίνωσή του μέχρι και το τέλος της διεξαγωγής του. Η αίθουσα (όσον αφορά τις συνεδρίες των φιλολόγων) αποδείχτηκε, ωστόσο, κάπως μικρή για το ενδιαφέρον, τη ζέση και τη συμμετοχή.

  13. ΓΚΙΓΚΟΥΔΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ γράφει:

    Τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη άψογη διοργάνωση, από την επιλογή των εισηγήσεων ως τις παρουσιάσεις και το έντυπο υλικό.Ευχαριστούμε και περιμένουμε το επόμενο.

  14. παύλος κοκκινάκης γράφει:

    Μπράβο για την άψογη διοργάνωση, την πολύ καλή γραμματεία και τους συναδέλφους υπεύθυνους των εργαστηρίων που κοπίασαν και έφερναν ακόμα και δικούς τους Η/Υ για να δουλεψουν τα δίκτυα και να διευκολύνουν τις παρουσιάσεις μας.Περιμένουμε το επόμενο.

    Υ.Γ.Αν βρέθηκε μαύρο φλασάκι, με μαύρη κορδέλα στο ΣΕΚ Νάουσας, οποιος το βρήκε ας με πάρει στο 6932722064.

    παύλος κοκκινάκης

  15. ΞΥΛΑ ΕΛΕΝΗ γράφει:

    Δεν έχω λόγια να περιγράψω τη διοργάνωση, την οργάνωση, την ετοιμότητα αντιμετώπισης απρόοπτων καταστάσεων, το κλίμα, την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, τις καινοτόμες ιδέες που έγιναν πραγματικότητα τις μέρες του συνεδρίου και αυτές που γεννήθηκαν, για να υλοποιηθούν στα επόμενα. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!

  16. Χριστίνα Οικονόμου γράφει:

    Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες του συνεδρίου. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στο Σίμο Πετρίδη, υπεύθυνο των εργαστηρίων στο ΣΕΚ Νάουσας όσο και στο Δ/ντη Δημήτριο Κεσκίνη, που φρόντισαν για τον απαραίτητο εξοπλισμό των εργαστηρίων.

  17. Δόμνα Τσακιρίδου γράφει:

    Συγχαρητήρια τόσο στους υπεύθυνους της διοργάνωσης, όσο και στους εισηγητές και συνέδρους, που κατέθεσαν καινοτόμες ιδέες και προτάσεις, στοχεύοντας στη βελτίωση και αποτελεσματικότητα όλων των μορφών της εκπαίδευσης. Βέβαια, η δυνατότητα διοργάνωσης του Συνεδρίου στην ίδια πόλη, θα έδινε τη δυνατότητα παρακολούθησης περισσότερων εισηγήσεων και εργαστηρίων. Μακάρι η συνέχεια να είναι το ίδιο επιτυχής!

  18. ΒΛΑΧΟΣΤΕΡΓΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ γράφει:

    Συγχαρητήρια για τη διοργάνωση και τη συνέπεια που κυριάρχησε από την αρχή των εισηγήσεων ως το τέλος.Οι πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις που ακούστηκαν ανοίγουν δρόμους για γόνιμους προβληματισμούς, στη συγκυρία του νέου σχολείου που οραματιζόμαστε.Πολύ καλή επίσης η ενημέρωση μέσω της ιστοσελίδας.Εύχομαι καλή δύναμη.

  19. Χρυσάνθη Παλάζη γράφει:

    Με τόσα που έχουν ειπωθεί, το μόνο που ήθελα να πω είναι μια δική μου βιωματική προσέγγιση.
    Είναι δύσκολο πραγματικά να αναμένεις κάτι με ενθουσιασμό και ανυπομονησία, να το ζεις, να μην σε απογοητεύει και να ανανεώνεις με τον εαυτό σου την υπόσχεση, αν είσαι γερός/-η, να προσπαθήσεις να είσαι και πάλι εκεί.

    Λέτε να ζητήσουμε από τον καθηγητή Χριστάκη να μελετήσει την περίπτωσή μας, λέτε τα δίκτυα των ένθερμων υποστηρικτικών των ΤΠΕ-Ε να μεταδίδουν ζήλο, άμιλλα, ενθουσιασμό, εκπαιδευτικό μεράκι…

    υστ. γνωρίζοντας ότι η επιλογή των δύο πόλεων ήταν αναγκαστική και επιβεβλημένη -λόγω πολλών παραγόντων συνθήκη- να ευχηθώ την επόμενη φορά να είμαστε όλοι μαζί γιατί τα ανθρωποδίκτυα για να δυναμώνουν πρέπει -παραφράζοντας τον Νιόνιο- όχι μόνο “να ανταμώνουν αλλά και να ξεφαντώνουν”.
    Φιλικά
    Χρυσάνθη Παλάζη

  20. Βαγγέλης γράφει:

    Χρυσάνθη,
    απ’ τη μια οι χοροί είναι κυκλωτικοί, απ’ την άλλη είναι κι άλλο τόσο ελεύθεροι, σαν ποταμοί.
    Τα επί της ουσίας σχόλια μπορούν να βοηθήσουν σε μια μετεξέλιξη σύμφωνη με τις μελλοντικές ανάγκες…

  21. ΑΝΝΑ ΜΥΡΩΝΑΚΗ γράφει:

    Άψογη ενημέρωση από την ιστοσελίδα http://hmathia10.ekped.gr/.
    Συγχαρητήρια στην Οργανωτική επιτροπή (κ.Κολτσάκη Βαγγέλη κ.α), στους εισηγητές που κατέθεσαν με μεράκι χρήσιμες καινοτόμες ιδέες και στους υπεύθυνους των εργαστηρίων. Ίσως απαιτείται περισσότερος χρόνος για ανταλλαγή απόψεων.
    Αν ζούσε ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης……!
    http://www.youtube.com/watch?v=tvCe14LkTlg&feature=related

  22. Ευγενία Θεοδότου γράφει:

    Συγχαρητήρια στην οργανωτική επιτροπή, στους εισηγητές και στους συμμετέχοντες αυτού του συνεδρίου που με τη συμβολή τους δημιούργησαν μια ατμόσφαρα επικοινωνίας, ενημέρωσης και ανταλαγής απόψεων. Υπήρχε πολύ καλή οργάνωση και συνέπεια στις συνεδρίες και οι εισηγήσεις και τα εργαστήρια διαπραγματεύονταν χρήσιμα και ενδιαφέρον θέματα. Έυχομαι και είμαι σίγουρη πως η συνέχεια θα είναι όλο και καλύτερη κάθε φόρά!

  23. Βαρβάρα Παναγιωτίδου γράφει:

    Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία και τη διοργάνωση του συνεδρίου. Η επιτυχία του διαφάνηκε από την αρχική οργάνωση της ιστοσελίδας αυτού και από τη σοβαρότητα με την οποία έγιναν οι κρίσεις των εργασιών. Το συνέδριο είχε πολύ ενδιαφέρον και έτσι δεν προλάβαμε να απολαύσουμε τον πανέμορφο τόπο της Ημαθίας. Νομίζω ότι έζησα ένα Σαβατοκύριακο σε εικονική πραγματικότητα, όχι μόνο επειδή ασχοληθήκαμε με τις Νέες Τεχνολογίες, αλλά και επειδή ξεφύγαμε από την οικονομική πραγματικότητα του Δ.Ν.Τ. και την εκπαιδευτική πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά.

  24. ΝίκοΣ γράφει:

    Να μη χαλάσω την φήμη μου… Κάτι με σπρώχνει από μέσα μου να διαδράσω (αντιδράσω για όσους δεν ξέρουν). Θα διαφωνήσω με τους συναδέλφους που “διαμαρτύρονται” για το κτιριακό θέμα του συνεδρίου.
    Δεν είναι τα κτήρια και οι “καλές ξενοδοχειακές” υποδομές που κάνουν ένα καλό συνέδριο. Είναι η ψυχή όσων συμμετέχουν. Και σε αυτό το συνέδριο ψυχή υπήρχε. Και με το παραπάνω.

  25. Γιαπουντζής Κωνσταντίνος γράφει:

    Σοβαρότητα και υπευθυνότητα, άψογη οργάνωση, πλήθος ενδιαφερουσών εισηγήσεων, κατάθεση καινοτόμων ιδεών ήταν τα χαρακτηριστικά του Συνεδρίου. Εξαιρετική εμπειρία η συμμετοχή σ΄αυτό. Δηλώνω ενθουσιασμένος. Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κυρία Ξυλά Ελένη για την καθοδήγηση, τις συμβουλές και την εμψύχωση που μου παρείχε.

  26. ΝΙΚΟΣ ΣΚΙΚΟΣ γράφει:

    Συγχαρητήρια σε όλους για την άριστη οργάνωση, για τη φιλοξενία και τις εξαιρετικές παρουσιάσεις. Εύχομαι να είναι ακόμα καλύτερο το 3ο Συνέδριο…

  27. Λίνα Βαλσαμίδου γράφει:

    Θερμά συγχαρητήρια στην οργανωτική επιτροπή για την επιλογή του θέματος του συνεδρίου και για την εξαιρετική οργάνωσή του. Συγχαρητήρια στους/στις συμμετέχοντες/ουσες τόσο για την άψογη παρουσίαση των καινοτόμων εργασιών τους όσο και για το θερμό κλίμα συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων. Εξαιρετικός ο συντονισμός των παρουσιάσεων από τους/τις προεδρεύοντες/ουσες και θετικό γεγονός οι γεμάτες αίθουσες από συναδέλφους εκπαιδευτικούς-κοινό.
    Καλή συνέχεια στο θεσμό αυτό που επάξια δημιουργήσατε!

  28. Ανδρουλιδάκης Γιάννης - Τουρκομανώλη Μαίρη γράφει:

    Συγχαρητήρια για την άψογη οργάνωση. Οι εισηγήσεις και τα εργαστήρια είχαν μεγάλο ενδιαφέρον. Σας ευχαριστούμε για τη ζεστή φιλοξενία. Μας κερδίσατε. Καλή συνέχεια στο επιστημονικό σας έργο.

  29. Χαράλαμπος Α. Ζαρωτιάδης γράφει:

    Παρακαλώ όπως δεχτείτε θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχημένη διοργάνωση του 2ου Π.Ε.Σ. Ημαθίας, σε επίπεδο τόσο Οργανωτικής Επιτροπής όσο και προεδρείου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βέροιας, όπου διεξήχθησαν οι Συνεδρίες των Φιλολόγων-για τον επαγγελματισμό, την ευγένεια και την άμεση ανταπόκρισή τους σε ό,τι τους ζητήθηκε.
    Υψηλού επιπέδου το τρίπτυχο: Οργάνωση-Προεδρείο-Συνεδρίες (Παρουσιάσεις) επ’ωφελεία της εκπαιδευτικής κοινότητας που συμμετείχε στο Συνέδριο, γεγονός που συνιστά παρακαταθήκη για το επόμενο στους διοργανωτές και πρόκληση για τους εισηγητές.
    Ζωντανό κοινό, κατάμεστη η Βιβλιοθήκη, με εκπαιδευτικούς διαλεγόμενους μέσω της εισαγωγής των ΤΠΕ στα σχολεία για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με έντονο τον –ζητούμενο, τελικά-διαδραστικό χαρακτήρα της μάθησης.

  30. Βαγγέλης γράφει:

    Καθώς πρέπει να αναφέρονται όλα τα σχόλια, θετικά και αρνητικά, μεταφέρω εδώ ένα που έφτασε στο mailbox μου:

    Αφού σας συγχαρώ μαζί με όλους τους διοργανωτές του Συνεδρίου για την ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση θα ήθελα να εκφράσω – ζητώντας εκ των προτέρων την κατανόησή σας – τη δυσαρέσκειά μου σχετικά με την αντιμετώπιση της εργασίας μου ………… .

    Δεν επιθυμώ κατά κανένα τρόπο να υποβαθμίσω τις εργασίες των συναδέλφων που αρκετές από αυτές παρουσίαζαν ενδιαφέρον – όχι όμως και όλες και αυτό δεν αποτελεί δικιά μου μόνο διαπίστωση- θεωρώ όμως ότι η εργασία μου που αφορούσε ………… δεν έτυχε της προσοχής αλλά και της δέουσας αντιμετώπισης από την κριτική επιτροπή. Στην παρούσα εργασία δεν επιχείρησα να κάνω επίδειξη μεταπτυχιακού, αλλά να παρουσιάσω δύο πρακτικά παραδείγματα που χρησιμοποιούν εποικοδομητικά τις Τ.Π.Ε και μάλιστα από τους ίδιους τους μαθητές.

    Επίσης κατά ομολογία των συναδέλφων ……………., η εργασία μου με τίτλο ……………… κακώς είχε τέτοια αντιμετώπιση από την Οργανωτική Επιτροπή. Τέλος μια ματιά στο site που διατηρώ μαζί με συναδέλφους και αρκετό κόπο ……………. θα έπειθε και τον πλέον δύσπιστο για το επίπεδο εργασιών και χρήσης των ΤΠΕ από την πλευρά μου.

    Δια της παρούσης απλά εκθέτω τους προβληματισμούς μου για τον τρόπο λειτουργίας των κριτών – και δεν ασκώ κριτική- καθώς και τις αμφιβολίες μου σχετικά με την έμπρακτη -από μέρος αυτών- της χρήσης των Τ.Π.Ε εδώ και τώρα δηλαδή μέσα στις τάξεις και όχι έξω από αυτές υπό μορφή ασκήσεων επί χάρτου. Επίσης δεν θέλω να πιστέψω ότι η ιδιότητά μου ως …………. σε Ιδιωτικό Σχολείο αποτέλεσε πιθανό αρνητικό στοιχείο….

    Αφού σας ευχαριστήσω για το χρόνο σας, εκφράζω την ελπίδα ότι το «και οι κρίνοντες κρίνονται» θα γίνει επιτέλους πράξη σε αυτή την πολύπαθη χώρα.

    Με τιμή,
    ………………”

  31. Μανώλης Αλισαβάκης γράφει:

    Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους.
    Αν και δεν είχα σκοπό να επανέλθω νομίζω ότι το οφείλω στους οργανωτές.
    Το παραπάνω γράμμα παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες στα σημεία με την δικιά μου εργασία (ιδιωτικός εκπαιδευτικός, απλή εργασία και κομμένη…). Αγαπητέ συνάδελφε μπορώ να καταλάβω και να εκτιμήσω όλα όσα γράφεις και τα έχω αναφέρει ( http://alisavakis.gr/?p=677). Όμως πρέπει να γίνει κατανοητό ότι σε ένα συνέδριο τέτοιου μεγέθους, και με τέτοια όγκο εισηγήσεων, κάποιοι μένουν απ’ έξω. Σημασία έχει όλη αυτή η προσπάθεια να συνεχίσει να γίνεται. Να συνεχίσουμε να μαζευόμαστε και να συνεχίσουμε να συζητάμε. Εκτός από όλους εμάς που καταφέραμε να βρεθούμε στη Βέροια-Νάουσα, υπάρχουν και πολλοί άλλοι που πολλά χρόνια τώρα έχουν βάλει τις ΤΠΕ στη διδακτική τους καθημερινότητα. Από την αξιολόγηση – που υποθέτω πήρες όπως και εγώ άλλωστε – σκοπός είναι να σταθμίσεις τα θετικά και να προχωρήσεις ένα βήμα παρακάτω. Και από τις παρουσιάσεις – όσες μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει -, να πάρει όσο γίνεται περισσότερα και όχι να τις συγκρίνει με τη δικιά του. Αλλιώς μοιάζουμε με τους μαθητές μας που όταν παίρνουν τους ελέγχους κοιτάνε πρώτα του διπλανού τους και μετά το δικό τους.
    Αν διαβάσεις το κειμενάκι μπορείς να αναγνωρίσεις όλα τα στάδια της αντίδρασης, αλλά πηγαίνοντας εκεί μπορώ να πω ότι άξιζε. Κάθε λεπτό και κάθε €.
    Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και καλό θα είναι να μπορέσουμε να έχουμε μια συνολική πορεία και όχι ο καθένας μόνος του.

  32. admin γράφει:

    Αγαπητέ Μανόλη,

    Πραγματικά δεν έπαιξε κανέναν ρόλο στις κρίσεις το γεγονός πως κάποιος εκπαιδευτικός ήταν της ιδιωτικής ή δημόσιας εκπαίδευσης, με ή χωρίς τίτλους κλπ.
    Κατά κανόνα οι εργασίες δόθηκαν σε δύο κριτές (έναν πανεπιστημιακό με πεδίο τις ΤΠΕ-Ε κι έναν εκπαιδευτικό με εξειδίκευση στις ΤΠΕ-Ε).
    Η Ο.Ε. αποδέχτηκε τις κρίσεις ως είχαν και μετέφερε τα σχόλια και τις υποδείξεις στους συγγραφείς.
    Οι εργασίες που “κόπηκαν” ήταν αρκετές, αυτές που οριακά εγκρίθηκαν ακόμη πιο πολλές.
    Πάντως δε βάλαμε κάποιο πλαφόν στον αριθμό των εισηγήσεων, αν κι αυτό είχε αποτέλεσμα τις πολλές παράλληλες συνεδρίες.
    Κατανοώ τα παράπονα συγγραφέων που θα ήθελαν να παρουσιάσουν την εργασίας τους αλλά θα πρέπει να αποδεχόμαστε τις διαδικασίες, όποιες είναι αυτές κάθε φορά.
    Προσωπικά αρκετές εργασίες μου έχουν κατά καιρούς “κοπεί” και μου πήρε ικανό χρονικό διάστημα μέχρι να το “χωνέψω”. Αλλά δε θα τρελαθώ κιόλας :-)!
    Οποιαδήποτε κριτική, θετική ή αρνητική, δίκαιη ή άδικη, μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω αυτοκριτική και κάποια πράγματα που στην αρχή θεώρησα κακόπιστα σήμερα τα βλέπω με άλλο μάτι.

    Γιάννης Σαλονικίδης

  33. ΓΑΪΤΑΝΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ γράφει:

    Εξαιρετική η οργάνωση, πολύ ενδιαφέρουσες οι εισηγήσεις.

  34. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος γράφει:

    Αγαπητοί φίλοι της οργανωτικής επιτροπής, θέλω να σας συγχαρώ για την κοπιαστική προσπάθεια που καταβάλατε ώστε να γίνει αυτή η εξαιρετική μάζωξη ανθρώπων που αγαπούν να διδάσκουν και να μαθαίνουν από τους άλλους.
    Η φιλοξενία σας ήταν άψογη σε μία πολύ όμορφη πόλη (Νάουσα) και το συνέδριο κατά γενική ομολογία πολύ πετυχημένο.
    Αρνητικά κατά την ταπεινή μου άποψη:
    α) ο ελάχιστος χρόνος για την παρουσίαση των εισηγήσεων με αποτέλεσμα οι ακροατές να μη μπορούν να παρακολουθήσουν με την υψηλή ταχύτητα της παρουσίασης. Θα μπορούσαν να λείπουν 2-3 εισηγήσεις για να δυναμώσει αυτό το σημείο και φυσικά για να γίνουν ερωτήσεις και συζήτηση κάτι που έλειπε (μιλάω για τη συνεδρία των φυσικών επιστημών).
    β) Η έλλειψη τεχνικών δυνατοτήτων στην παρουσίαση των έργων (δεν έπαιζαν τα applets, δεν υπήρχε wi-fi αξιόπιστο στην αίθουσα).
    γ) Δε μου δημιούργησε καλή εντύπωση το μοίρασμα χαρτιών για την υποβολή ερωτήσεων την 1η μέρα.

  35. admin γράφει:

    Σχετικά με το α)η αλήθεια είναι πως το πρόγραμμα κατέληξε να είναι πολύ σφιχτό κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θα επαναληφθεί.
    Το β) προέκυψε από αστοχία υλικού (applets), το δε wi fi υπήρχε μόνο στο ΣΕΚ.
    Για το γ) είμαι υπεύθυνος, αλλά η ιδέα ήταν να μοιραστούν στο διάλειμμα για εξοικονόμηση χρόνου.

    Τελικά όλα ήταν – και είναι – θέμα διαθέσιμου χρόνου.

    Η Νάουσα όντως ήταν φριχτή! Όλο νερά να κελαρύζουν, πουλάκια να τιτιβίζουν στα δέντρα, φρικαλέοι σκίουροι να πηγαινοέρχονται στα πλατάνια, πράσινο μέχρι αηδίας! Μια απελπισία!

  36. ΛΙΤΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕΟΛΟΥΣ !
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ .
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ – ΑΠΟΚΟΜΙΣΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ .
    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !

  37. Μανώλης Αλισαβάκης γράφει:

    Γιάννη θα συμφωνήσω απολύτως με όσα λες.

  38. ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ γράφει:

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.ΑΡΙΣΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΣΟ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ E-MAIL.

  39. Χαράλαμπος Αντωνιάδης γράφει:

    Πολύ καλή η οργάνωση, αρκετές από τις εισηγήσεις πολύ ενδιαφέρουσες.Πάρα πολλά όμως τα θέματα. Μεγάλη όμως η θεματολογία και δύσκολο να παρακολουθήσει κάποιος όλα όσα θα ήθελε.

  40. Μαΐστρος Γιάνης γράφει:

    Η εισήγησή μου σε περίπτωση που δεν έχετε τον σύνδεσμο (link):
    Γ. Μαΐστρος: “Κοινωνικές Επιπτώσεις Πληροφορικής”:
    http://glotta.ntua.gr/conferences/2010_CS-Social_Effects-Naoussa.pdf

  41. Ζαχαροπούλου Αικατερίνη γράφει:

    Συγχαρητήρια! Αψογη οργάνωσε, ανθρώπους με πολύ ψυχή και μεράκι γι’αυτό που κάνουν και αυτό που θέλουν να το μοιράσουν και να το μοιραστούν με συναδέλφους.
    Η διαφορετικότητα των εισηγήσεων έκανε να έρθουν στην παρακολούθηση άνθρωποι με πολλές και διαφορετικές ειδικότητες που τους αρέσει να ενημερώνονται για τις εξελίξεις της διδασκαλίας και την προσέγγιση των μαθητών στην μάθηση μέσα στην τάξη. Υπήρξε ένα ταίριασμα και των ειδικοτήτων των ΕΠΑ.Λ. με πολλές παρουσιάσεις που είχαν σχέσει με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
    Ωραίος χώρος και οι άνθρωποι του Σ.Ε.Κ. Νάουσας που σενεργάστηκαν μαζί σας και με τους επισκέπτες που βρέθηκαν εκεί.
    Μακάρι να γίνονται τέτοιες προσπάθειες και στο μέλλον!

  42. Isaak M. Papadopoulos γράφει:

    Congratulations for the fantastic Convention! It was really an amazing event in Veroia – Naoussa! I was excited and I can’t wait to the third convention!!!
    Congratulations again!

Αφήστε σχόλιο


WP Theme & Icons by N.Design Studio
RSS Comments RSS Σύνδεση